Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Dirt Racers 1/18: Warm Up



Θα ξεκινήσουμε από τα βασικά:
   ΔΕΝ ΕΒΡΕΞΕ



  Με λιγοστές συμμετοχές  αλλά πολύ κέφι πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή το Warm Up Dirt Racers στην Arena. Για την κατηγορία 1/18 τέσσερις αγωνιζόμενοι. Οι Νο 1 και Νο 2 του πρωταθλήματος του 2010, Σαρημιχαηλίδης και Γεωργιόπουλος να κατεβάζουν τα μικρά RC18T από το ράφι, και οι Κοσμίδης, Κοκκινάκης με τα αισθητά αναβαθμισμένα RC18T2 και RC18B2 αντίστοιχα να κυνηγούν μια καλή αρχή.

 Οι βροχές των προηγούμενων ημερών είχαν αφήσει αρκετή υγρασία στην πίστα με αποτέλεσμα όλα τα αυτοκίνητα να στερούνται  πρόσφυσης. Τα προκριματικά ήταν κυρίως μια ευκαιρία να βρουν οι οδηγοί τα πατήματά τους, μιας και δεν είχαν προπονηθεί πρόσφατα στην πίστα. Μετά από τρεις προσπάθειες ο Κοκκινάκης πήρε την Pole Position ακολοθούμενος από Κοσμίδη (2), Σαρημιχαηλίδη (3) και Γεωργιόπουλο (4).

 Τα αναποδογυρίσματα ήταν αυτά που έκριναν κυρίως τους τελικούς, ωστόσο είδαμε και αρκετές μάχες ρόδα με ρόδα. Στους πρώτους δύο τελικούς των εφτά λεπτών Κοκκινάκης και Κοσμίδης είχαν από μια πρώτη θέση οπότε η τρίτη προσπάθεια θα έκρινε το αποτέλεσμα του 1-2. Με αρκετή δυσκολία και πολλά απρόοπτα ο Κοσμίδης πήρε την πρώτη θέση αφήνοντας τον Κοκκινάκη που ακολουθούσε ελάχιστα δευτερόλεπτα παραπίσω, στη δεύτερη. Για τον Σαρημιχαηλίδη, τρίτη θέση στο βάθρο.

 'Ατυχος στάθηκε ο -κρατάω την τηλεκατεύθυνση ανάποδα- Γιάννης Γεωργιόπουλος που δεν αγωνίστηκε στον τρίτο τελικό από πρόβλημα στο servo του τιμονιού του. Είχε πάντως το αυτοκίνητο που τράβαγε την προσοχή αφενός με το DCV καπάκι του αλλά και με τα Proline ελαστικά του που όσο και να ψάξετε, δεν θα τα βρείτε διαθέσιμα προς πώληση, πια!

 ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ 
1) Κοσμίδης Αλέξανδρος
2) Κοκκινάκης Σταμάτης
3) Σαρημιχαηλίδης Βασίλης
4) Γεωργιόπουλος Γιάννης

 ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ
- που οι λακκούβες τις πίστας είχαν ελαφρώς μικρύνει
- οι μοκέτες που έχουν προστεθεί στα άλματα
- το ευχάριστο κλίμα μεταξύ των τεσσάρων οδηγών
- τα άλματα της 1/8 off road πίστας (άσχετο, αλλά μας άρεσαν..)
- που ο Γεωργιόπουλος παραμένει πιστός στο brushed μοτέρ
- το fan club που φώναζε: "Πάτα Λέλο, πάτα..."
- που ήρθαν και απλοί θεατές να παρακολουθήσουν

 ΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ
- η νωχελικότητα των ξετουμπαριστών στα 1/18



Ευχαριστόυμε τους κύριους Γεωργιόπουλο και Χ. Σόγια για τις συμπληρωματικές φωτογραφίες.